tiistai 23. heinäkuuta 2013

Suomi-Ruotsi-Norja-Suomi Road trip 2013. Päivä 6.Perjantai 12.7.13

Merimatkoja


Herättiin aikasin, koska tänään on pitkä ajo ja muutama lauttamatka. Aamupuurosta ei edelleenkään luovuta! Sää on tosi pilvienen ja samanmoista on luvattu vissiinkin monenmonta päivää eteenpäin.. harmin paikka. Toivottavasti kaikki vuoret ei huku pilviin, nimittäin nyt niiden maisemien pitäis varsinaisesti vasta alkaa.

No niinpä niin, pilvet peittää vuoret yli puoleenväliin, eli eihän niitä nää.. 

Kuvassa vuori.. joskin tuo pilvi on aika pahasti tiellä...


Toivoa kuitenkin on ,sillä pilvissä näkyy siellä täällä ihan pikkuisia aukkoja, joista aurinko pilkahtelee iloisesti. Pysähdyttiin kahville Majavatiin kai? Siellä oli iso koski, jonka nimi oli varmaankin Storemajavattet, en oo varma, koska ei katottu paikan nimeä siellä ollessa. Yritin kartasta katsoa missä se on ja tuommosen paikan löysin. Aurinkokin tuli hetkeksi esiin ja lämmitti mukavasti :) Vuoren huiput on kuitenkin edelleen huputettu pilvillä.

kahvitauko paikka


Ajettiin Mo i ranan ohi, se on Norjan kolmanneksi suurin kaupunki. Ei jääty siihenkään sen enempää tutustumaan, koska vaatisi enemmän aikaa. Mo i rana ei ole mikään hemaisevan kaunis kaupunki, mutta toimii porttina lumoaviin metsiin, joissa hyvä vaeltaa ja muutamalle rotkolle. 

Joki jonka varrella kulki rotkoille menevä tie. Otin kuvan tuon veden värin vuoksi.
Joki alkaa todella kirkkaana, vihertävänä vetenä.
Joen pohja muuttuu valkoiseksi hiekaksi, joka sekoittuu virtaavaan veteen
ja värjää veden vähitellen vaaleanvihreäksi

Suunnattiin kohti rotkoja. Ensimmäinen rotko oli nimeltään setergrotta, sinne meneminen olisi vaatinut kiipeilytaitoa.. en tiedä myöskään yhtään paljon maksoi. Gongligrotta oli setergrotasta hieman ylempänä. Sinne järjestettiin opastettuja kierroksia tunnin välein ja kierros kestää noin. 45Min (hintaa 130 nkr). Rotko on 4000m syvä, en muista kuinka syvälle rotkoon mennään tuolla kierroksella. Siellä on maanalainen joki ja paljon muuta hienoa nähtävää. Kierros lähti juuri kun saavuttiin paikalle, eli myöhästyttiin. Emme päässeet käymään rotkossa, koska 1h45min odotus olisi ollut pitkä aika meidän matkassa. Oli vielä muutama lauttamatka tehtävänä ennen iltaa... mutta varmasti joskus toisella reissulla mennään tämäkin rotko katsastamaan.

Tietoa luolista
setergrotta
Gongligrotta


Rotkoilta lauttasatamaan ajaessa otettiin jokunen maisemakuva.

Odotellaan lauttaa Kilboghamnissa.
Lautta lähti Kilboghamnista ja vei meidät Jektvikiin noin tunnin matkan päähän (hinta 240nkr). Matkalla nähtiin isoja jylhiä vuorimaisemia. 

Pakollinen turistikuva lautalta. Oli melkosen kylmä.

Jektvikistä ajettiin melko vauhdilla seuraavaan satamaan. Ehdittiin juuri ja juuri Ågskaretiin menevälle lautalle. Tämä matka kesti vain 10 min. ja maksoi 90nkr. Yövyttiin Forayn leirintäalueella. Täällä on hienot vuorimaisemat ja alue on aivan rannassa. Todella siistit tilat eli wc, suihku yms. Jotenkin kotoisa paikka. Ensimmäinen leirintäalue, jossa on panostettu ulkoiseen olemukseen. 

Leirintäalueen maisema.

Tänään on ollut taas aivan mielettömät maisemat, vaikka pilviä onkin paljon.. tuntuu että maisemat vain paranevat päivä päivältä.. sääkin voisi parantua. On melko kylmä tai tosi kylmä ottaen huomioon että on kesä. Laitettiin teltassa ruokaa ja päätinkin, että tämä on se päivä kun avataan laivalta ostettu punaviinipullo. Onneksi saatiin mäkkäristä ne kokis lasit, ei tarvii juoda muovimukeista eikä suoraan pullosta. Pientä juhlan tuntua ilmassa :) Teltassakin on mukavan lämmin, ollaan lämmitetty sitä retkikeittimen jämätulilla.. ei ehkä erityisen turvallista, mutta valvottiin liekkiä tarkasti siinä samalla tyhjentäen viinipulloa. Maistu muuten viini aivan järjettömän hyvälle.

Muistin ottaa yhden kuvan meidän kodistakin :D

Kello on paljon ja aika käydä nukkumaan, Olavi kuorsaa jo ja aromatisoi samalla teltan ilmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti