keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Suomi-Ruotsi-Norja-Suomi Road trip 2013. päivä 1.


Sunnuntai 7.7.13

Matka alkaa


Pakattiin auto täyteen kaikkea mahdollista! Eli TÄYTEEN! Telttailu ja ruoanlaitto välineitä tuli yllättävän paljon.. näkee sitten reissun lopuksi mitkä kaikki tulivat tarpeeseen :D Tarkoitus siis majoittua telttailualueilla teltassa, koska A. Norja on kallis maa. B. Ajattelimme että koiran kanssa on helpompi yöpyä teltassa kuin etsiä hotellia jonne huolitaan karvakamut mukaan C. Norja on KALLIS maa!!!

No suunnattiin auton keula kohti Turkua, bensa-aseman kautta tosin. Tankki täyteen ja kanisteri myös. Ajettiin Keravalta kehä III:lle kun Mikon mieleen juolahti eräs pikku juttu, saako laivaan viedä bensakanisteria joka on täynnä bensaa? (Toki autoissa on tankeissa bensaa, mutta jos se vaikka on eri asia?) Kun vastausta kysymykseen ei löytynyt, päätimme varmuuden vuoksi viedä kanisterin takaisin kotiin. Kotipiha häämötti jälleen ja matka alkaa alusta :D Eipä ne siellä terminaalissa olleet yhtään kiinnostuneita siitä mitä meillä on kyydissä, joten varmaankin ihan hyvin sen kanisterin voi laivaan napata mukaan.


Meidän perhe valmiina lähtöön. Kissat jäi pitämään huolta kodista :D


Turussa oltiin hyvissä ajoin ennen laivan lähtöä... noin 5 tuntia aiemmin :D Tarkoitus olikin palloilla Turkusessa koiran kanssa, katsella maisemia, kuvailla ja etsiä muutama geokätkö. Kolme kätköä löydettiin ja yhteen saatiin piilotettua myös Mäntsälästä löytynyt hirvi- avaimenperä. Siinä helteessä tallustaessa pohdimme kuinka pitkästi jaksamme kävellä (jätimme auton Turun linnan viereen parkkiin ja halusimme päästä Aurajoen rantaan..) Olis se parkki varmaan lähempääkin löytynyt... Tyhminä emme myöskään ottaneet koiran juomapulloa mukaan! Ja nälkä ja jano siinä sitten iski kaikille. Ensin metsästimme vettä ja sitten pizeriaa, koska halusimme ruokaa, jonka voi ottaa mukaan puistoon. Missä kaikki turun piza paikat piileksii? Kun sitten ensimmäinen löydettiin, napattiin pizzat mukaan ja suunnistimme puistoon. Minä kuitenkin halusin mennä syömään sinne linna-puistoon niin voi antaa koiralle autosta sapuskaa siinä samalla... Käveltiin pizzojen kanssa sitten kolmisen kilsaa ja syötiin linnalla kylmät pizzat :D Ei siinä matkan varrella ollutkaan kun varmaan kymmenen pizzeriaa huomattavasti lähempänä linna-puistoa.

Turun linna
pikkasen piti kuvailla veneitä Aurajoella

Jonkin aikaa lepäiltiin syönnin päälle ennen siirtymistä terminaaliin... Mikko loju Olavin kanssa linnapuiston nurmella kun paikalle saapui iso turistiryhmä, ette ikinä arvaa minkä maalaisia? No Kiinalaisia tietysti kameroineen. Tulivat tutustumaan Turun linnaan, mutta HEI! Siinähän on koira!Ryhmä sitten kuvas Olavia.. Mikko ja Olavi päätyy monen valokuva albumiin toiselle puolelle maailmaa, eikä ollu ees eka kerta kun kiinalaiset kuvaa Olavia, joko se on niistä hieno koira tai iso pihvi.


Ensimmäistä kertaa mentiin auton ja koiran kanssa laivaan.. paljon oli autoja menossa ja tulossa.. odotus tuntu tosi pitkältä, mutta oneks pääsi paahteisesta autosta satama alueelle jaloittelemaan :) Kun sitten vihdoin laivaan päästiin, suunnistimme omaan hyttiin katsastamaan paikat. Eläin hytti oli kiva.. tai siis perus kahden hengen hytti ilman sitä kokolattiamattoa. Lisäksi oli TV, jota ei oo ikinä ennen ollu mun hytissä... mun risteilyistäkin on kyllä vierähtänyt tovi, joten en tiedä onko se nykysin vakiovaruste vai oliko tää sellanen eläin hytin spesiaali juttu. Mutta hyvä kun oli koska koiruus stressas matkaa sen verran ettei viittinyt toista hyttiin yksin jättää. Kannella käytiin kattelemassa paikkoja ja ihmettelemässä kuinka joku voi saada koiransa suostuteltua niille tarkoitettuun vessalootaan tarpeilleen. Aivan järkyttävän hajunen pieni laatikko. Kannella, kaukana siitä laatikosta, itseasiassa aivan toisella puolella laivaa, nautittiin yhdet virvokkeet ja katseltiin ruissin meininkejä. 

Laivaan pääsyä odotellessaMuuten se aika menikin hytissä. Mikko kävi shoppailemassa meille herkkuja ja mä lojuin Olavin kanssa hytissä. Kateltiin illalla leffaa, Mikko nukahti eka ja sitten Olavi.. Itsekkin sain just unen kun laiva teki välipysähdyksen aivan järjettömän tärinän saattelemana... Ensin kyllä mietin oliko se tärinä laivasta vai Mikon kuorsauksesta johtuvaa. Olavia pelotti niin että tuli piiloon mun peiton alle ja painautu niin kiinni muhun kuin mahdollista. Muutama tunti siinä vierähti sylikkäin ja Olavi lopulta nukahti, MINÄ EN! Sain mä tunnin nukuttua, Jei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti