maanantai 22. heinäkuuta 2013

Suomi-Ruotsi-Norja-Suomi Road trip 2013. Päivä 5.


Torstai 11.7.13

Wautsikawau mikä katedraali!


Nukuttiin tänään jopa 9.30 saakka, mun ilmapatja oli mennyt puhki, joten nukuin taas makuualustalla, kestihän sitä ilmapatja riemua sitten jopa yhden yön ajan.

Päivät alkaa mennä sekaisin, mutta kai se tarkoittaa vain että nyt ollaan kunnolla lomalla. Tosin kyllähän puhelimet aina päivämäärän ilmoittaa. Juup... No mutta tänäänkin aamupalaksi puuroa, tällä kertaa meillä on kuitenkin käytössä PÖYTÄ! Eli aamiaispöytä on katettu! Puuron lisäksi tarjolla Norjalaista omena limpparia ja sitä koiran suklaalta maistuvaa suklaata jälkkäriks. Tänään se kyllä maistu jo ihan suklaalle, joko oon tottunu siihen tai sitten se täytyy nauttia kylmänä.


Oli pakko ottaa kuva kun tänään jopa meikkasin!
Eli laitoin ripsiväriä :D

Aamupuuhien jälkeen ajeltiin kohti Trondheimiä. Tykkään tästäkin kaupungista kovasti. On vanhaa kivirakennusta ja paljon puurakennuksia Norjalaiseen tapaan. Sellasta kalastajakylä fiilistä tuolla rannassa, siellä käytiin kävelemässä Olavin kanssa ja ihmettelemässä maisemia. Ei pieni, mutta ei myöskään liian suuri kaupunki, ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.
 Parasta Trondheimissä oli Nidaros Cathedral jonka rakentaminen on aloitettu vuonna 1035. Oli vielä silloin pieni kivikirkko. Nykyiseen loistoonsa se on saatettu 1869. Toisinsanoen sitä on rakennettu yli 800- vuotta. Upea rakennus kaikkine pienine yksityiskohtineen. Sisällä katedraalissa ei saanut kuvata, se oli pieni pettymys. Sisään maksoi 70 tai 80 nkr/aikuinen. Lapset pääsee tietty edullisemmin ja ryhmäalennukset tais olla melko hyvät. Lisämaksusta pääsi myös kiipeämään katedraalin torniin. Opas lähti johdattamaan ihmisiä ylös portaita. Ennen lähtöä meille kerrottiin portaiden olevan erittäin kapeat ja jyrkät, joten jos on ahtaanpaikankammo, sydän, jalka tai selkä ongelmia ei torniin kannata kiivetä. Ne portaat oli todella kapeat, mun kokonen pieni ja kapea ihminen mahtuu kapuamaan portaita vielä jotenkuten, mutta muille se on ehkäpä vielä haastavampaa ja ahtaampaa. Opas ei siis valehdellut. Opas myös kapusi portaita todella nopeasti. En pysynyt yhtään perässä. Siellä alko oikeesti ahdistaa ja sydän hakkas sekä ahdistuksesta että hengästymisestä. Kapuamista oli reilu 40 metriä. Onneksi pääsin ylös ilman portaikkoon pökräämistä ja kaikkien takana tulevien täyskaadosta. Ylhäällä pääsi kiertämään katedraalia kapeita käytäviä pitkin, sieltä näki hyvin kaupungin joka suunnasta. Alaspäin tornista tuleminen oli myös pikkasen jännää, silloin vasta tajusin kuinka epätasaiset portaat onkaan. Käytiin vielä katedraalin alla, jossa oli esillä vanhoja hautoja, hautakiviä ja muita monia satoja vuosia vanhoja kivikaiverruksia.

Kuvia katedraalin torneista.
Tosta porras kuvasta ei kyllä saaa yhtään käsitystä siitä kuinka ahtaat ne oli 

pakko oli ottaa kuva kaivon kannestakin :D


 Trondheimistä lähtiessä pohdimme kuinka paljon Norjalaiset pyöräilee ja kuinka moni tulee pyöräreissulle Norjaan. Ajellessa ohitellaan monia pyöräilijöitä. Jotkut olivat tulleet Ranskasta saakka. Kyllähän tällasissa maisemissa mielellään pyöräiliskin, tosin se vaatii todella hyvää kuntoa, koska ylämäkiä on paljon ja ne on pitkiä ja jyrkkiä.

Trondheimin jälkeen maisemat muuttuvat taas melko tylsiksi.. tai siis tutuiksi, eli vastaaviksi kuin suomessa. Huomasin siinä sitten että kameran muistikorttikin täyttyy.. 900 kuvaa otettu. HUPS! Tyhjensin kuvat koneelle, jotta mahtuisi vielä ne seuraavat 900 kuvaa :D Tässä matkalla niitä on hyvä siirtää koneelle. Täytyy sitten kotona karsia kaikki turhat pois, siinä on vähän hommaa.

Tylsiä maisemia.. njoo, eipä tässäkään kyllä oikeesti mitään vikaa :D

Tämmönen hirmusen suuri öykkäri löydettiin matkalta.
Vahti vissiinkin yhtä suljettua patoa.

Sää tänään on pilvinen ja muutamia sadekuurojakin on tullut. Saavuttiin leirintäalueelle Tronesiin namsskoggan hotelliin. Teltta ja autopaikka maksaa 215 nkr ja suihku sisältyi hintaan. Täällä on paljon mökkejä, me ollaan ainoat telttailijat. Hotellista saa tietysti myös huoneita ja täällä on paljon karavaanareiden mökkejä. Leirintäalue sopii hyvin lapsiperheille ja niitä täällä näyttää paljon olevankin. Aivan vieressä tai sanoisinko leirintäalueella on uimahalli ja tien toisella puolella family park. Ravintola ja kauppa myös hotellin yhteydessä, eli helppo paikka olla. Täällä on myös ilmainen netti.

Iltapalaksi keiteltiin nuudeleita ja nakkeja. Olavikin sai mussuttaa nakkeja, tais olla melko tyytyväinen :) Käytiin myös iltakävelyllä. Familyparkin parkkipaikalla näin paikan, joka sopisi hyvin geokätkön piilotuspaikaksi ja niinhän sieltä kätkö löytyikin, tosin erittäin pieni sellainen. Olavilla oli jännitystä kerrakseen kun parkkipaikalta löytyi pieni (n2x2cm) superlonin palanen. Se liikkui tuulessa ja Olavia jännitti. Kun palaseen oli päästy tutustumaan oli vuoossa seuraava jännittävä kohde... KIVI, pieni kivi.. mutta nukuttipahan sitten hyvin sen jännityksen jälkeen :D

iltapalan laittoa.


Nukkumaan pitäis mennä.. lämpötila on hurjat +10 astetta ja ötököitä on pirullinen määrä! Joku on myös paskattanu koiransa teltta-alueen nurtsille ja nyt on Mikolla kengänpohjat siinä itsessään. Eipä mulla muuta...

Niin ja Mikko on herrasmies, antaa mun nukkua ilmapatjalla <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti