keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Aamuja

Jee!!! Tänään herätys tuli vasta klo. 7.24. Eilen ensimmäinen poika heräsi klo 04.00 eikä suostunut takaisin nukkumaan. Klo 6.00 herra lopulta nukahti, kannoin sänkyyn ja menin nukkumaan. Ehkä saan nukkua vielä pari tuntia, koska toinen pojista saattaa nukkua hyvinkin jopa yhdeksään. Laitoin silmät kiinni ja kuulen kuinka Olavi (koira) lantustaa alakertaan. Ovelta kuuluu itkua. Nousen sängystä, kipasen portaat alas ja päästän Olavin ulos (onneks on piha) Olavi käy pissalla ja tulee sisälle. Menen takaisin ylös, kellahdan sänkyyn ja suljen silmäni. Alakerrasta kuuluu jälleen itkua. Palaan alakertaan, päästän Olavin ulos... nyt sillä oli kakkoshätä. En varmasti mene nyt sitä siivoamaan, sen voi hoitaa myöhemminkin. Kavutaan Olavin kanssa yläkertaan nukkumaan. klo 6.15. kuuluu kätinää lasten huoneesta. En varmasti nouse, se loppuu kuitenkin kohta... tai sitten ei. Poika joka siis yleensä nukkuu melko pitkään on herännyt. Annan vähän maitoa ja yritän nukuttaa viereeni. Ei onnistu. Siispä noustaan ylös. Siinä sitten rauhassa hengaillaan, jutelaan ja odotetaan että toinenkin poika herää (heräs 8.30) Olavi heräs joskus yhdentoista aikoihin. Tuli sitten se Olavin torttu mieleen.. pitäs käydä noukkimassa se pois pihasta... avaan oven ja tajuan ulkona pyryttävän lunta.. no löytyy se tuotos viimeistään keväällä.

Toisaalta tänään herätys saapui kahden pojan suhteellisen kova äänisellä kuorohuudolla. Heräsin säikähdykseen. Unisena haen ensimmäisen pojan sängystä, kannan syndän pamppaillen alakertaan. Laitan maidot lämpenemään ollakseni tehokas ja lähden hakemaan toista poikaa. Peiton alta löyhähtää mukavat tuoksut. Menet vaihtamaan vaipan. Onneks ei ollu ihan tullu yli. Pestyä peppua kuivatessani ihmettelen miksi ihmeessä tällä pojalla on ihan litimärät sukat... Jos menet itse vaatteet päällä suihkuun kasttuko ne? Ehkäpä! No lopulta saan kuitenkin pojille pullot suuhun ja huuto lakkaa. Syötiin, pidettiin pieni tauko ja mentiin ottamaan vitamiinit. Ensimmäisen pojan kanssa kaikki hyvin. Toisen pojan kanssa oli edessä myös vaipanvaihto. Vitamiinit ensin. Ensimmäinen lusikallinen rautaa lensi päin seinää jonkun sätkyukon toimesta. Toinen ja kolmas rauta annos aivastettiin mun naamalle. Neljäs meni suuhun asti. Avaan vaipan ja voi kuinka kaunis suihkulähde sietä löytyikään. Komea kaari lentää kohti minun rinnuksia ja ennen kuin ehdin tehdä minkäänlaisia toimenpiteitä sen torjumiseksi, on paidassani lämmin märkä läntti. No kyllä se siitä. Kun lopulta istuin sohvalle kuulin kuinka mikro piippaa ehkä viidettäkymmenettä kertaa. Jossain välissä olin ehtinyt laittaa oman pikamikropuuron valmistumaan.. En vaan käsitä milloin.. ehkä laitoin sen samalla kun hain maidot keittiöstä. Haen puuroni, mukavasti kasaankuivuneen kylmän puuroni... Hyvää huomenta :)

No jos hakee ne positiiviset asiat.
Eilinen aamu:
- ehdin nukkua yössä kuitenkin 5-tuntia, pätkissä, mutta kuitenkin.. on se parempi kuin kaksi.
- Vaikka heräsin aikaisin, oli mukavan rauhallista ja kaikki sujui suht hyvin...
- Päivällä väsytti ihmeen vähän ja illalla uni tuli hyvin

Tämä aamu:
- Yhden pojan vitamiinit meni kerralla oikein.
- Toisen pojan pissat sotki vain mut, ei pojan vaatteita tai mitään muutakaan paikkaa.
- Olavi ei ulostanut sisälle

Onneks meidän aamut on useinmiten mukavia ja yötkin nukutaan melkosen hyvin. Herätykset on yleensä klo 1.00-4.00, 5.00-7.00 ja 7.30-9.00. Aina vähän riippuen siitä mihin aikaan edellinen herätys on ollut. Joskus sitten saatetaan nukkua kahdeksaankin vain yhdellä heräämisellä (nämä yleensä jostain syystä silloin kun Mies on lomalla)

6 kommenttia:

 1. Menoa ja meininkiä, indeed!

  Mitä jos antaisit raudan ruiskulla lusikan sijaan? Menis paremmin suuhun ja olis helpompi estää sen roiskuminen muualle. D-vitamiinit vois varmaan myös laittaa esim. maidon sekaan :)

  VastaaPoista
 2. Ennen annettiin ruiskulla, mutta vaihdettiin lusikkaan. Olishan noita ruiskujakin tuolla kaapissa, mutta ykeensä menee mallikkaasti lusikallakin :D

  VastaaPoista
 3. Blogisi löytyy nyt Monikkoblogit -linkistä :) Ja Facebookissa on auki "Monikkoblogit" ryhmä.
  Jos haluat poistaa blogisi listalta, ota yhteyttä :)

  http://monikkoblogi.blogspot.fi/
  https://www.facebook.com/groups/738688152887929/

  Terkuin Sanna (kahdesta kuudeksi)

  VastaaPoista
 4. Meillä kanssa oli alkuaikoina samaa, että kun mies oli kotona niin menee hommat mallikkaasti. Nukutaan kiltisti eikä oo muutakaan säätöä :D

  Tsemppiä arkeen <3 <3

  VastaaPoista
 5. Ihania naurunaamoja <3 Mä niin odotan et meiän pojat oppii hymyilemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymyt janaurut on kyllä aivan ihania, piristäviä ja palkitsevia

   Poista