maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kaiutinkoteloiden maalaus operaatio

Oon tässä jo useamman vuoden miettinyt, että haluaisin olkkariin valkoiset kaiuttimet pyökin väristen sijaan. Tajusin, että kohta mulla ei ehkä enään olekkaan aikaa tällaseen pikkupuuhasteluun, joten päätin alkaa hommiin. Niin ja Nyt kun oon paljon kotona, täytyyhän kodin myöskin olla mahdollisimman viihtyisä :D Äkkiä alkaa pikkujutut häiritsemään...

Varastossa olikin jo maalikaukalo, hiontapaperia ja maalitelan "runkoja" (en tiedä mikä niiden oikea nimi on) Kävästiin kodin terrassa ostamassa valkoista maalia ja superlontela.

Alkuun oli tarkotus maalata isot pylväskaiuttimet, mutta todettiin, että meille äänenlaaduksi riittää kaiutinsarjaan kuuluvat pikkukaiuttimet, jotka olivat ullakolla käyttämättöminä.

Ensin tietysti irrotettiin kaiuttimet koteloista. Annoin miehen suosiolla tehdä tämän homman, etten onnistu mahtavilla taidoillani saamaan kaiuttimia täysin toimintakunnottomiksi. Muutaman ruuvin irrotin, mutta johtoihin en koskenut. Eipä siellä ollutkaan kun kaksi piuhaa per kaiutin, mutta mun näppäryydellä ei voi tietää mitä siitä olis seurannut kun niihin olisin mennyt sormeni pistämään. Kun kaiuttimet olivat turvassa, teippailin kaiutinten reiät umpeen, ettei hiontapöly eikä maali pääse vääriin paikkoihin. Sitten pieni pintahionta hienolla hiontapaperilla ja pölyjen pyyhintä ennen maalaamista.

Kaiutinkotelot ennen hiontaa ja maalia

Maalasin kaiuttimet Helmi kalustemaalilla pientä superlontelaa käyttäen. Isäni maalasi meille yhden vanhan lipaston samalla maalilla ja telalla, joten tiesin saavani näillä tasasita jälkeä. Paikat joihin en telalla päässyt, maalasin pienellä siveltimellä.


Maalasin koteloista aina yhden sivun kerrallaan, jotta maali sai kuivua vaakatasossa (tasoittuu parhaiten). Täälanen vähitellen maalaaminen on mulle haaste kun täytyy odotella maalin kuivumista. Kärsivällisyys koetuksella. Maali oli pintakuiva noin tunnissa ja päällemaalaukseen valmis 16 tunnin kuluttua. Käyttövalmiin maalipinnan kuivuminen kesti pidempään. Kolme kertaa jouduin maalaamaan jokaisen sivun saadakseni peittävän ja mahdollisimman siistin lopputuloksen. Maalipurkki riitti just näiden pikkukaiutinten maalaamiseen kolmeen kertaan.


Kaiuttimet valmiina. Olen tyytyväinen lopputulokseen.

Tässä vielä kuvat olkkarista ennen ja jälkeen. Suurihan muutos ei ole, mutta pääsin eroon tummista isoista kaiuttimista ja sain valoisemman kepeämmän fiiliksen.


3 kommenttia:

 1. Vautsi :) pikku jutuilla saa paljon aikaan. Ite tykkään kans tuunailla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samalla saa kivaa puuhaa, eikä tarvii upottaa isoja rahasummia uusiin juttuihin :)

   Poista
 2. Tuo musta tv:n näyttö pistää kyllä pahasti silmään. Se kannttaa myös maalata valkoiseksi kahteen kertaan, niin ei musta paista läpi ;)

  VastaaPoista