perjantai 29. maaliskuuta 2013

Uimakoulu

"En varmasti mene, en sitten millään!"
Kuvan ottanut erään uimarin omistaja :)

Tänään meidän "vesipeto" Olavi joutui uimakouluun! Olavi pelkää vettä, eikä ehkä ihan hirveesti arvostanut moista pulikointia.

Viime kesänä houkuteltiin Olavia veteen ja tykkäsikin kahlailla järvessä... mutta sitten kävi molskahdus ja sukeltaja näytti taitonsa. Herra hyppäsi äkkisyvään rantaveteen ja luulin jo joutuvani pelastamaan hukkuvaa koiraa. Onneksi Olavi kuitenkin löysi tiensä pintaan ja räpiköi rantaan. Sen jälkeen ei kahlailut enään innostaneet ja ymmärtäähän sen...

Päätettiin kuitenkin lähteä yhdessä muiden koiruuksien kanssa kokeilemaan saadaanko Olavi uimaan. Meidän yhdeksän koiran ryhmälle oli varattu ohjaaja, joka auttaa koiran altaaseen ja kulkee vierellä tukena ja turvana. Olavi saikin ohjaajan melkein kokonaan itselleen, sillä muut koirat olivat käyneet uimassa samaisessa paikassa aiemminkin ja olivat rohkeita menemään altaaseen itsenäisesti. Aluksi Olavi laittoi kaikin voimin vastaan, mutta kyllä se uiminen siitä lähti sujumaan ja varmasti mennään myös uudestaan totuttelemaan veden ihmeelliseen maailmaan. Toivottavasti Olavi vähitellen oääsee pelostaan ja oppisi nauttimaan jälleen vesileikeistä.

Paikka on  koirakylpylä Onnenkoira Hyvinkäällä
Tykkäsin paikasta, kivat ohjaajat ja iso allas jossa hyvin tilaa uida. Paljon muitakin palveluita koiran hoitoon liittyen (niistä ei kylläkään itsellä kokemusta... uimassakin käytiin ensimmäistä kertaa). Allasta voin suositella muillekkin uimataitoisille tai taidottomille koirile.
1 kommentti: