keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Paperinarupallo

Tämmöisen tein noin vuosi sitten askartelukurssilla. Olin pitkään ajatellut kokeilla tämmösen pallon tekoa ja kun vihdoin sen sitten tein, totesin että ei enään IKINÄ!!! Lopputulos on hieno, mutta tekeminen ei sopinu mulle. Joka paikassa liimaa ja vettä, selkään sattuu ja kokoaika se meinaa tekovaiheessa purkautua :D

Mutta siis tää on ison ilmapallon päälle kieputettua kahta eri levystä paperinarua. Narut keritään pieniin keriin (muisttakseni useamman metrin mittaisina) ja kun kaikki kerät on valmiina aletaan läträämään vesi- liima (erikeepperi sopii hyvin) seoksen kanssa. Kerä kastellaan seokseen ja sen jälkeen vaan kieputetaan kelmulla päällystetyn ilmapallon ympärille. Kun pallo näyttää mieleiseltä, laitetaan se roikkumaan ja odotetaan kuivumista. Kannattaa laittaa pallon alle joku alusta, se tiputtaa aika paljon sitä liimavettä kuivuessaan. Kun pallo on kuiva, puhkaistaan ilmapallo ja otetaan pallonjämät ja kelmu pois paperinarupallon sisältä... halutessasi korvaat ne valosrjalla. 

Kuullostaa helpolta, eikös vain!!! Olisin halunnu näitä monta roikkumaan katosta, mutta voi olla etten ala tekemään enään yhtään enempää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti